Bli scout

I Scouterna får alla vara med som är 8 år och äldre. Tillsammans med Dina kompisar och ledare är Du på äventyr året om. Du får bland annat vara med om:

DAGSUTFLYKTER OCH ÖVERNATTNINGAR

Vi övernattar i stuga eller tält. De lite äldre går på hajk. Roliga tävlingar, seglingar, kanotpaddlingar och vandringar är andra exempel.

SOMMARLÄGER

Varje sommar bor vi i tält tillsammans med andra scouter, kanske scouter från andra länder är med.

MÖTEN I SCOUTLOKALEN

Vi följer skolans terminer och träffas en gång i veckan. Våra möten har vi i och vid gamla kommunalhuset, där vi disponerar en del av övervåningen, men är ute mesta delen av tiden

Våra båtar och kanoter har vi i Vadviken.

Sjukvård, matlagning över öppeneld, knopar, navigation och hantverk är en del av det vi lär oss.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta någon av avdelningsledarna, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Klickar du på den åldersgruppen nedan som Du är intresserad av så kommer Du till avdelningarnas respektive sida med bl.a. kontaktuppgifter

Är du mellan 8-9 år

Är du mellan 10-11 år